Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ilgili web sitesinde (https://dijital.gib.gov.tr/duyurular#0) 26.08.2025 tarihinde Yatırım Teşvik Belgesi Kapsamındaki Makina Teçhizat İstisnası Bildirimine Dair duyuru yayımlanmıştır.
Duyuruda; Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında KDV hesaplamadan mal tesliminde bulunan satıcılar tarafından her bir vergilendirme dönemi içinde gerçekleştirilen satışlara ilişkin bu döneme
kadar İnternet Vergi Dairesi üzerinden verilen “EK: 9B – Yatırım Teşvik Belgesi
Kapsamındaki Makina Teçhizat İstisnası Bildirimi” 1 no.lu Katma Değer Vergisi
Beyannamesine eklendiği ve Ağustos/2025 vergilendirme döneminden başlayarak 1 no.lu Katma Değer Vergisi Beyannamesinde KDV Kanununun 13/d
maddesi kapsamında 308 kodu ile teşvikli yatırım mallarının teslimine ilişkin istisnalı satış
bildiren mükellefler için eklerde yer alan “EK: 9B – Yatırım Teşvik Belgesi Kapsamındaki
Makina Teçhizat İstisnası Bildirimi”nin beyanname üzerinden doldurulması zorunlu hale
geldiği ve Ağustos/2025 vergilendirme dönemi öncesine ait işlemler için “EK: 9B – Yatırım Teşvik
Belgesi Kapsamındaki Makina Teçhizat İstisnası Bildirimi” İnternet Vergi Dairesi üzerinden
verilmeye devam edileceği açıklanmıştır.
Söz konusu duyuru aşağıdaki gibidir.
EK: 9B - YATIRIM TEŞVIK BELGESI KAPSAMINDAKI MAKINA TEÇHIZAT İSTISNASI BILDIRIMINE İLIŞKIN ÖNEMLI DUYURU
Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında KDV hesaplamadan mal tesliminde bulunan satıcılar tarafından her bir vergilendirme dönemi içinde gerçekleştirilen satışlara ilişkin bu döneme kadar İnternet Vergi Dairesi üzerinden verilen “EK: 9B - Yatırım Teşvik Belgesi Kapsamındaki Makina Teçhizat İstisnası Bildirimi” 1 no.lu Katma Değer Vergisi Beyannamesine eklenmiştir. Ağustos/2025 vergilendirme döneminden başlayarak (1 Eylül 2025 tarihinden itibaren) 1 no.lu Katma Değer Vergisi Beyannamesinde KDV Kanununun 13/d maddesi kapsamında 308 kodu ile teşvikli yatırım mallarının teslimine ilişkin istisnalı satış bildiren mükellefler için eklerde yer alan “EK: 9B - Yatırım Teşvik Belgesi Kapsamındaki Makina Teçhizat İstisnası Bildirimi”nin beyanname üzerinden doldurulması zorunlu hale gelmiştir.
Ağustos/2025 vergilendirme dönemi öncesine ait işlemler için “EK: 9B - Yatırım Teşvik Belgesi Kapsamındaki Makina Teçhizat İstisnası Bildirimi” İnternet Vergi Dairesi üzerinden verilmeye devam edilecektir.
Duyurulur.
Söz konusu duyuruya ulaşmak için tıklayınız.
Saygılarımızla.