×

Üniversite Öğrencilerine Verilecek Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Kapsamında Düzenlenecek E-Faturalara Dair Duyuru Yayımlandı.

 

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ilgili web sitesinde (https://ebelge.gib.gov.tr/) 21.11.2023 tarihinde Yükseköğretim Öğrencilerine Yönelik "Teknolojik Cihaz Ve İnternet Desteği" Kapsamında Düzenlenecek Elektronik Faturalar Hakkında Duyuru Yayımlanmıştır.

 

Bilindiği üzere; 24/10/2023 tarihli ve 7734 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karara ilişkin usul ve esaslar 14/11/2023 tarihli ve 32369 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

 

21.11.2023 tarihli duyuruya göre; satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olan, açık öğretim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerine verilecek teknolojik cihaz desteği ile bir yıllık internet desteğinden faydalanılabilmesi için anılan Tebliğ kapsamında düzenlenen satış faturasının elektronik ortamda düzenlenmiş olması gerektiği belirtilerek ilgili elektronik faturada yer alması gereken bilgilere ayrıca yer verilmiştir.

 

Söz konusu duyuru aşağıdaki gibidir.

 

YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK "TEKNOLOJİK CİHAZ VE İNTERNET DESTEĞİ" KAPSAMINDA DÜZENLENECEK ELEKTRONİK FATURALAR HAKKINDA DUYURU

 

                                                                                                                                     21/11/2023

 

24/10/2023 tarihli ve 7734 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karara ilişkin usul ve esaslar 14/11/2023 tarihli ve 32369 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz Ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğ” ile belirlenmiştir.

 

Söz konusu destekten faydalanılabilmesi için anılan Tebliğ kapsamında düzenlenen satış faturasının elektronik ortamda düzenlenmiş olması gerektiği belirtilerek ilgili elektronik faturada yer alması gereken bilgilere ayrıca yer verilmiştir.

 

Söz konusu Tebliğ kapsamında yükseköğretim öğrencilerinin bahse konu imkândan faydalanmasında herhangi bir sorun yaşanmaması için, düzenlenecek elektronik faturanın “AdditionalDocumentReference” bölümünde yer alan “schemaID” alanına “IMEI” ve/veya “MAC” ifadesi yazılarak, bu ifadelerden sonra satışı yapılan cihaza ait IMEI ve/veya MAC numaralarının yazılması hususuna dikkat edilmesi gerekmektedir.

 

Duyurulur.

 

Söz konusu duyuruya ulaşmak için tıklayınız.

 

Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz Ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğe için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi