×

Lokanta Restoran Kafe Pastane Gibi Yiyecek Ve İçecek Hizmeti Sunulan İşyerlerinde Fiyat Listesi Asma Zorunluluğu Getirilmesine Dair Yönetmelik Yayımlandı.

 

Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan “Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik19.12.2023 tarihli ve 32404 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

 

Yönetmelik ile; “Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” in “Tarife ve Fiyat Listesi” başlıklı 8. maddesinin birinci fıkrasında 01.01.2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere değişiklik yapılmıştır.

 

Buna göre; hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde; işyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde fiyat listelerine ilişkin belge ve fiyat listeleri asılması, takılması veya konulması zorunludur.

 

Yönetmelik değişikliği 01.01.2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girecektir.

 

Söz konusu yönetmeliğe ulaşmak için tıklayınız.

 

Yönetmeliğin güncel haline ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi