×

Gelir İdaresi Başkanlığı Tarafından Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazlar Teknik Kılavuzu Güncellendi.

08.09.2023 tarihinde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ilgili web adresinde (https://ynokc.gib.gov.tr/) Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazlar Teknik Kılavuzu güncellenerek yayımlanmıştır.

 

Bilindiği üzere; Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazlar (YN ÖKC’); teknolojik gelişmeler çerçevesinde teknik özellikleri yeniden belirlenen Ödeme Kaydedici Cihazları ifade etmektedir. Yeni nesil cihazlar internet yoluyla Gelir İdaresi Başkanlığı’na güvenli şekilde veri aktarabilen ve iletişim kurabilen bilgisayar tabanlı cihazlardır.

 

Türkiye’de 01.04.2016 tarihi itibariyle yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara (ÖKC) kademeli geçiş başlamıştır. Ancak yazar kasa ile POS cihazlarının özelliklerini bir arada sunan yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar (YN ÖKC) ile ilgili bir çok soru işareti de bulunmaktadır.

 

Yeni nesil ÖKC nedir? Kimler için zorunlu? Nereden alınır? Yeni nesil ÖKC nasıl kullanılır? gibi sorulara cevap vermek için Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından “Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz Rehberi” yayınlandı. Yeni nesil ödeme kaydedici cihazların temel fonksiyonel özellikleri, türleri ve kullanım esasları hakkında mükelleflerin bilgilendirilmesi amaçlayan Rehber’den ÖKC’lerle ilgili en çok merak edilen soruları ve cevaplarını öğrenmek için tıklayınız.

 

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 08.09.2023 tarihinde yayınlamış olduğu “Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazlar Teknik Kılavuzu” duyurusu ile Teknik Kılavuz güncellenmiştir.

 

Söz konusu Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazlar Teknik Kılavuza ulaşmak için tıklayınız.

 

Yukarıda belirtilen süreçlere ilişkin güncellenmiş kılavuzlara ve duyurulara ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi