×

Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi İçin SGK Vizite Ekranına Sms Doğrulaması İle Giriş Yapılabilmesine Dair Duyuru Yayımlandı.

Bilindiği üzere, Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin 40. maddesinin dokuzuncu fıkrası gereğince;

 

“Geçici iş göremezlik ödeneğinin ödenmesi esnasında Kanunun 4. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamındaki sigortalının;

 

  • İstirahatli olduğu dönemde işyerinde çalışıp çalışmadığının,
  • Kazanç hesabına giren döneme ilişkin aylarda, prim, ikramiye ve bu nitelikteki arızi ödemelerin,
  • Viziteye çıktığı/istirahatin başladığı tarih itibarıyla prim ödeme hâlinin devam edip etmediğinin,

 

işveren tarafından Kuruma elektronik ortamda bildirilmesi gerekmektedir.

 

SGK’nın ilgili web sitesinde (https://uyg.sgk.gov.tr/vizite/welcome.do ) yayımladığı duyuruya göre; E-Vizite uygulamasına (Çalışılmadığına Dair Bildirim Giriş Sistemi) giriş güvenliğini artırmak amacıyla şifre ve güvenlik koduna ek olarak SMS doğrulaması ile giriş yapılacaktır.

 

Başvuru yapılırken sisteme SGK E-Bildirge kullanıcısının e-devlet şifresiyle giriş yapılacağından, çalışmadığına dair bildirim (vizite) ekranının kullanıcısı, e-bildirge kullanıcısının telefonuna gelecek şifreyi her defasında sisteme girmek zorunda kalacaktır.

 

04.09.2023 tarihi itibariyle başlayacak SMS doğrulaması uygulaması için kullanıcıların https://www.turkiye.gov.tr/sgk-cep-telefonu-bilgisi-beyan linkinden cep telefonlarını sisteme kaydetmeleri / kayıtlı numaraların doğrulunu kontrol etmeleri sisteme sorunsuz giriş yapmak açısından önem taşımaktadır.

 

5510 sayılı kanuna göre 4/a kapsamındaki sigortalılar için çalışılmadığına dair bildirimin belirlenen süre içerisinde yapılmaması halinde sigortalı başına asgari ücretin 1/10’u (1.341,45 TL), hiç yapılmaması halinde asgari ücretin ½’si (6.707,25 TL) tutarında idari para cezası uygulanmaktadır.

 

Bu sebeple vizite ekranına giriş yaparak bildirimleri yapabilmek için uygulamanın başlayacağı 04.09.2023 tarihine kadar cep telefonu bilgisinin SGK bilgilendirme sistemine kaydedilmesi unutulmamalıdır.

 

Söz konusu duyuruya ulaşmak için tıklayınız.

 

SGK Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişine Dair 2013/19 Sayılı Genelge için tıklayınız.

 

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin son hali için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi