×

İmalat Sanayii ile Turizme Yönelik Yatırım Teşvik Belgesi Kapsamındaki İnşaat İşleri İstisna Belgesine Dair GİB Duyurusu Yayımlandı.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ilgili web sitesinde (https://intvrg.gib.gov.tr/) 15.06.2022 tarihinde İmalat Sanayii ile Turizme Yönelik Yatırım Teşvik Belgesi Kapsamındaki İnşaat İşleri İstisna Belgesi (EK 30) Hakkında Duyuru Yayımlanmıştır.

 

Bilindiği üzere; 15.04.2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7394 Kanunun 11. Maddesiyle; 3065 sayılı Kanunun Geçici 37. maddesi kapsamında; imalat sanayine yönelik yatırım teşvik belgesi kapsamında yapılan yatırımlara ilişkin inşaat işleri nedeniyle yüklenilen ve indirim yoluyla giderilemeyen KDV’nin iadesine ilişkin uygulama istisna düzenlemesine çevrilmiş, turizme yönelik yatırım teşvik belgesi kapsamında yapılan inşaat işleri de bu istisna kapsamına alınmış ve süresi 31.12.2025 tarihine kadar uzatılmıştı. 

 

42 Seri No.lu KDV Genel Uygulama Tebliği ile, istisnanın uygulamasına ilişkin usul ve esaslar belirlenmiş, Genel Uygulama Tebliğinin “İstisnalar” başlıklı II. bölümünde 7394 sayılı kanunla yapılan değişiklik işlenmiş ve ilaveler yapılmıştı. 

 

15.06.2022 tarihli duyuruda, 3065 sayılı Kanunun 7394 sayılı Kanunla değişik geçici 37. maddesinde yer alan, imalat sanayii ile turizme yönelik yatırım teşvik belgesi sahibi mükelleflerin belge kapsamındaki inşaat işlerine ilişkin mal teslimleri ve hizmet ifalarına tanınan istisnadan yararlanabilmeleri için "EK 30: İmalat Sanayii İle Turizme Yönelik Yatırım Teşvik Belgesi Kapsamındaki İnşaat İşleri İstisna Belgesi" başvurusunun, Başkanlık İnternet Vergi Dairesinde yer alan KDV İade İşlemleri / KDV istisna Belgesi İşlemleri / Yeni İstisna Belgesi Talebi menüsü altında kullanıma açıldığı açıklanmıştır.

 

Söz konusu duyuruya ulaşmak için tıklayınız.

 

42 Seri No'lu Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

 

KDV Genel Uygulama Tebliği'nin son güncel haline ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi