×

Halkbank Tarafından Esnaf Ve Sanatkarlara Faiz İndirimli Kredi Kullandırılmasına İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete’de Yayımlandı.

6250 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı “Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Esnaf ve Sanatkârlara Kredi Kullandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar ”, 22.10.2022 tarihli ve 31991 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

 

Cumhurbaşkanlığı Kararına göre; KOSGEB tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar hariç olmak üzere, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni bitiren, başvuru tarihinde 35 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkarlara, KOSGEB tarafından onaylanan projelerini Halkbank’a sunmaları durumunda 300.000 TL’ya kadar yüzde 100 faiz indirimi (%7,5 faiz ile) uygulanacaktır.

 

Değişiklik öncesinde, faizsiz kredi imkanı 30 yaşını tamamlamamış esnaf ve sanatkarlara 100 bin liraya kadar sağlanmıştı.

 

Öte yandan, kredi kullandırılacak esnaf ve sanatkarlara geriye dönük 1 yılda en fazla 3 defa (Daha önce bu sayı iki idi) faiz indirimli kredi imkanı sağlanacak ve toplamda geri ödemesi devam eden faiz indirimli kredi hesap sayısı üçü geçemeyecektir.

 

 

Esnaf ve Sanatkarlara 100 Milyar TL Kredi Desteği

 

Esnaf Kredileri ile;

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz desteği ile düşük faiz oranından faydalanabilirsiniz.

 

İşletme sermayesi ihtiyaçlarınızın karşılanmasına yönelik taksitlerinizi aylık, 3 aylık, 6 aylık ödeme seçeneğiyle, azami 60 ay vade ile 500.000.-TL’ye kadar finansman sağlayabilirsiniz.

 

Mesleki faaliyetinizle uyumlu iş yeri ve taşıt alımına yönelik olarak, 1.500.000.-TL’ye kadar yatırım kredisi kullanabilirsiniz. 

 

İş yeri alımlarında 120 aya kadar, taşıt alımlarında ise 84 aya kadar aylık ve 3 aylık ödeme seçenekleri ile uzun vade avantajından faydalanabilirsiniz.

 

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaleti veya Banka tarafından doğrudan kullandırım şeklinde sunulan kredileri kullanabilirsiniz.

 

Söz konusu kredi talepleri kredi ve tahsis politikaları doğrultusunda banka tarafından değerlendirilecek olup gerekli görülmesi halinde ek bilgi, belge ve teminat talebinde bulunulabilecektir.

 

 

Kimler Başvurabilir?

 

Esnaf ve sanatkarlar Odası ve Siciline kayıtlı faal esnaf ve sanatkarlar krediye başvurabilir.

 

Nasıl Başvurabilirim?

 

Esnaf ve sanatkarlar, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) ortağı ise kooperatifleri aracılığıyla, kooperatif ortağı değil ise yetkili Şubelerimiz üzerinden kredi başvurularını, Kimlik Belgesi, Esnaf Oda Kayıt Belgesi ve Vergi Levhası örneğini ileterek gerçekleştirebilirler.

 

Karar, 11.10.2022 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir.

 

Söz konusu Cumhurbaşkanı Kararına ulaşmak için tıklayınız.

 

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi için tıklayınız.

 

Halkbank’ın konuya ilişkin duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi