×

Alt Bölge Desteğinden Yararlanabilecek İlçelerin Yeniden Düzenlendiği Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair 5548 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı Yayımlandı.

5548 Sayılı ” Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”  Cumhurbaşkanı Kararı 21.08.2020 tarihli ve 31220 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

 

Bilindiği üzere; bölgesel teşvik uygulamasında, 2012/3305 Sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın EK-7 tablosunda yer alan 1, 2, 3. ve 4. bölge illerinin ilçelerinde yapılacak yatırımlar, ilçenin bulunduğu ilin bir alt bölgesine sağlanan bölgesel desteklerden yararlandırılmakta; yatırımlar bu ilçelerin organize sanayi bölgelerinde veya endüstri bölgelerinde gerçekleştirilirse de bulunduğu ilin iki alt bölgesine sağlanan bölgesel desteklerden yararlandırılmaktadır.

 

5548 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile; 2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar’da, ilçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması'nın (İlçe SEGE-2022)" sonuçları esas alınarak, söz konusu kararın “EK-7 sayılı Alt Bölge Desteğinden Yararlanabilecek İlçeler” başlıklı tablosunda değişiklik yapılmış ve ilçelerin gelişmişlik sıralaması güncellenerek listeye 39 ilden toplam 74 yeni ilçe eklenmiştir.

 

Böylece Ek-7’de yer alan 5. bölge illerinin ilçelerinde gerçekleştirilecek yatırımlara 6. bölgeye verilen bölgesel destekleri (sigorta primi desteği ve gelir vergisi stopajı desteği hariç), söz konusu ilçelerin organize sanayi bölgelerinde veya endüstri bölgelerinde gerçekleştirilecek yatırımlara ise ikinci fıkra hükümleri de uygulanmak üzere 6. bölge destekleri (sigorta primi desteği ve gelir vergisi stopajı desteği hariç) sağlanacaktır.

 

Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir.

 

Söz konusu Cumhurbaşkanı Kararına ve alt bölge desteğinden yararlanacak ilçeler listesine ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi