×

Yasal Süresi Dışında Verilen APHB/MUHSGK’da Açıklama Bölümü Eklenebilmesi Hakkında SGK Duyurusu Yayımlandı.

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 08.07.2021 tarihinde ilgili web sitesinde, B kodlu belge girişlerine açıklama alanı eklenebilmesine ilişkin duyuru yayımlamıştır.

 

Buna göre; “B-Yasal süresi dışında verilen belgelerkodu ile belge girişlerinde muhtasar  ve  prim hizmet beyannamesi/aylık prim hizmet belgesine işverenlerin açıklama ekleyebilecekleri alan  ilave edilmiş  olup,  işverenlerce girilen  açıklamalar  sosyal güvenlik  merkezleri tarafından da işlem aşamasında görüntülenebilecektir.

 

Söz konusu duyuru aşağıdaki gibidir.

 

 

B KODLU BELGE GİRİŞLERİNE AÇIKLAMA ALANI EKLENMESİ

 

Bilindiği üzere, işverenler tarafından yasal süresi içerisinde bildirilmeyen aylık prim ve hizmet belgeleri/muhtasar ve prim hizmet beyannameleri “B-Yasal süresi dışında verilen belgeler” kodu seçilerek sisteme girilmekte ve işyerinin işlem gördüğü sosyal güvenlik merkezince kontrolü neticesinde işleme alınıp alınmayacağı hususunda gerekli işlemler yapılmaktadır.

 

Ancak, yasal süresi dışında verilen belgelerinin/beyannamelerinin sosyal güvenlik merkezince kontrolü aşamasında bu belgelerin hangi nitelikte, hangi sebepten dolayı verildiğinin bilinememesi nedeniyle işlemlerin sonuçlandırılması aşamasında zaman kaybı oluştuğu anlaşılmıştır.

 

Buna göre; “B-Yasal süresi dışında verilen belgeler” kodu ile belge girişlerinde işverenlerimizin açıklama ekleyebilecekleri alan aylık prim ve hizmet belgesine/muhtasar ve prim hizmet beyannamesine ilave edilmiş olup, işverenlerimizce girilen açıklamalar sosyal güvenlik merkezleri tarafından da işlem aşamasında görüntülenebilecektir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Söz konusu duyuruya ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi