×

Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Kira Destek Başvuru Süresi Uzatıldı.

Bildiğiniz üzere, kabine toplantısının ardından esnafa üç ay süreyle 1.000 TL gelir desteği ve büyükşehirlerde 750 TL diğer şehirlerde 500 TL kira desteği verileceğini açıklamıştı.

 

3323 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile; verilecek desteğin usul ve esasları belirlenmiştir.

 

“Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Hibe Desteği Programı ve Uygulama Esasları Hakkında Tebliğ”  ile, 3323 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında yer alan, koronavirüs salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlere verilecek hibe destek programına ilişkin usul ve esasları belirlenmiştir.

 

Bakanlığa ait internet adresinde yayımlanan duyuru ekinde, destekten faydalanabilecek sektörler (133 sektör) belirlenmiş ve e-devlet üzerinden yapılabilecek destek başvurularına, Ocak ayının ilk haftası itibarıyla başlanmış, daha sonra son başvuru tarihi 11.01.2021 tarihine kadar uzatılmıştı.

 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yaparak, 31 Mart 2021 saat 23.59’a kadar uzatıldığını şu aktardı.

 

Kira ve hibe desteği başvurusu sonuçları ise yine e-Devlet üzerinden www.turkiye.gov.tr adresinden açıklanmaktadır.

 

Başvuru süreci sonrası yapılacak değerlendirme sonrasında hak sahiplerine yapılacak ödemeler Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanacak tarihte başvuru esnasında verilen banka hesap numaralarına otomatik aktarılacaktır.

 

Ticaret Bakanlığı Duyurusuna Ulaşmak İçin tıklayınız.

 

22.12.2020 tarihli ve 3323 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı Kapsamında Desteklenecek Ekonomik Faaliyetler İçin Tıklayınız.

 

Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Hibe Desteği Programı ve Uygulama Esasları Hakkında Tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

 

3323 sayılı Cumhurbaşkanı Kararına ulaşmak için tıklayınız.

 

E devlet üzerinden Kira Destek Başvurusu için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi