×

KDV İade Taleplerinde Sorumlu Sıfatıyla Beyan Edilen Kdv’nin Ödenmiş Olması Hükmüne İlişkin Yürütmenin Durdurulması Kararı Verildi.

Bilindiği üzere, 16 Şubat 2021 Tarihli ve 31397 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 35 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Tebliği ile kısmi tevkifat uygulamalarına ilişkin oran ve kapsam konularında bazı değişiklikler yapılmış ve 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun (9/1) inci maddesinin Hazine ve Maliye Bakanlığına verdiği yetki çerçevesinde, vergi alacağının emniyet altına alınması amacıyla kısmi tevkifat uygulamasında yeni düzenleme ve değişiklikler yapılmıştı.

 

Tebliğle, iade taleplerinin yerine getirilmesinde, alıcı tarafından 2 No.lu KDV beyannamesi ile beyan edilen ve tahakkuk ettirilen KDV’nin ödenmiş olması şartı getirilmişti.

 

Danıştay 4. Dairesi E.2021/2647 sayılı 09.09.2021 tarihli kararında söz konusu 15. Maddesinin yürütmesinin durdurulmasına oybirliği ile karar vermiştir.

 

Buna göre; KDV iade taleplerinin sonuçlandırılmasında 35 Sıra No.lu Tebliğ değişikliğinden önceki düzenleme hükümleri uygulanacak olup; alıcı tarafından 2 No.lu KDV beyannamesi ile beyan ve tahakkuk edilen KDV'nin ödenmiş olması şartı aranmayacaktır. 

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi