×

Esnaf Ve Sanatkarlar İle Tacirlere Koronavirüs Nedeniyle Verilecek Hibe Desteğine Dair 3998 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı Yayımlandı.

3998 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı “Esnaf ve Sanatkârlar ile Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Hibe Desteği Hakkında Karar (Karar Sayısı: 3998)”  21.052021 tarih ve 31487 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

 

Bildiğiniz üzere, Cumhurbaşkanı hafta başı kabine toplantısı sonrası; esnaf ve işletmelere iki ayrı grupta bir defalık 3.000 ve 5.000 TL lira nakdi yardım yapılacağını belirterek ”235 bin esnafa 5.000 TL, 1 milyon 150 bin esnafa da 3.000 lira hibe verilecek” şeklinde destek paketini açıklamıştı.

 

3998 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile; verilecek desteğin usul ve esasları belirlenmiştir.

 

Buna göre, hibe desteği tek seferde ödenmek üzere ekonomik faaliyet konuları Bakanlık tarafından belirlenecek iki ayrı grup için 5.000 TL ve 3.000 TL şeklinde, 17.05.2021 tarihinden itibaren gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek tacirlere esas faaliyet konularına göre verilecektir.

 

Cumhurbaşkanı açıklamasında verilecek hibe desteği için; 

 

Birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmelerin; 

 

İkinci grupta bakım, onarım, tamirat, kaporta işleri ile uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeler, kurs işletmecilerinin yer aldığını açıklamıştı.

 

Hibe desteği, Ticaret Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanacak ve desteğin verilmesine ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça tebliğ ile belirlenecektir.

 

Karar 20.05.2021 tarihi itibarı ile yürürlüğe girmiştir.

 

Söz konusu Cumhurbaşkanı Kararına ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi