×

Mali Müşavirlere de TÜBİTAK Proje Harcamaları Değerlendirme Raporu Düzenleme Yetkisi Veren Yönetmelik Yayımlandı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanan “Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Teknoloji ve Yenilik Destek Programlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” 18.07.2020 tarihli ve 31189 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

 

Bilindiği üzere; Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Teknoloji ve Yenilik Destek Programlarına İlişkin Yönetmelik kapsamında yapılan destek başvuruları ile ilgili olarak kuruluşlarca hazırlanan mali raporlar yeminli mali müşavirler tarafından mevzuatına göre değerlendirilerek tasdik edilmekte ve Yeminli mali müşavirlik proje harcamaları değerlendirme ve tasdik raporu düzenlenmekteydi.

 

İlgili yönetmelikte yapılan değişiklik ile; Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlere de ilgili kuruşlarca hazırlanan mali raporlar ile ilgili olarak Mali müşavirlik proje harcamaları değerlendirme raporu düzenleme yetkisi verilmiştir.

 

Buna göre; kuruluşa ait mali raporun, mevzuatına göre değerlendirilmesi sonucu, TÜBİTAK tarafından belirlenen biçime uygun olarak serbest muhasebeci mali müşavir veya yeminli mali müşavir tarafından Mali Müşavirlik Proje Harcamaları Değerlendirme Raporu düzenlenebilecektir.

 

Mali müşavirin yanıltıcı bilgi vermesinden dolayı kuruluşa yapılan haksız ve fazla ödemenin TÜBİTAK tarafından anlaşılması halinde, söz konusu desteğin geri alınması sürecinde mali müşavir kuruluşlarla birlikte müştereken ve müteselsilen sorumlu tutulacaktır.

 

İlgili yönetmeliğe ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi