×

Gelir İdaresi Başkanlığı Tarafından Bazı Beyan ve Bildirimlerin Güncellenmesine İlişkin Duyuru Yayımlandı.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ilgili web sitesinde (https://ebeyanname.gib.gov.tr/) 01.04.2020 tarihinde Harç Diğer Ve Harç Kamu Bildirimlerinde Değişiklik Ve Kurumlar Ve MuhSgk Beyannamelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Duyuru Yayımlanmıştır.

 

Duyuruda, bazı harç bildirimlerinin (HARCDIGER - Diğer Kuruluşların Denetimi Harç Bildirimi ve HARCKAMU - Kamu Yararını İlgilendiren Kuruluşların Denetimi Harç Bildirimi) güncellendiği,

 

2019 yılı kazançlarına ilişkin Kurumlar Vergisi Beyannamesi ve 1003A kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamelerinin güncellendiği belirtilerek,

 

Mükelleflerin güncel Beyanname Düzenleme Programlarını bilgisayarlarına yeniden indirilerek kurulması gerektiği,

 

Açıklanmıştır.

 

Söz konusu duyurular aşağıdaki gibidir.

 

01.04.2020 HARCDIGER VE HARCKAMU BILDIRIMLERI DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HK;

 

492 Sayılı Harçlar Kanununun 84 Seri No' lu Genel Tebliği gereği HARCDIGER (Diğer Kuruluşların Denetimi Harç Bildirimi) ve HARCKAMU (Kamu Yararını İlgilendiren Kuruluşların Denetimi Harç Bildirimi) bildirimleri 01.04.2020 tarihinden itibaren güncellenmiştir. Bu bildirimleri vermesi gereken tüm mükelleflerin güncel Beyanname Düzenleme Programını bilgisayarlarına indirip yeniden kurmaları gerekmektedir.

 

01.04.2020 KURUMLAR VE MUHSGK BEYANNAMELERİ DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HK;

 

2019 yılı kazançlarına ilişkin Kurumlar Vergisi Beyannamesi ve 1003A kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi güncellenmiştir. Mükelleflerin güncel Beyanname Düzenleme Programını bilgisayarlarına indirip yeniden kurmaları gerekmektedir.

 

Söz konusu duyuruya ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi