×

E-Defter Uygulamasına Geçmesi Gerekmekle Birlikte Henüz Mali Mühürlerini Gelmeyen Mükellefler Hakkında Duyuru Yayımlandı.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 30.12.2020 tarihinde E-Defter Uygulamasına Geçmesi Gerekmekle Birlikte Henüz Mali Mühürlerini Temin Edemeyen Mükellefler Hakkında duyuru yayımlanmıştır.

 

Buna göre; 01.01.2021 tarihi itibariyle e-Defter Uygulamasına dâhil olması gereken ve mali mühür başvurularını yapmış olmakla birlikte henüz mali mühürlerini temin edememiş mükellefler başvuru ile ilgili cezai yaptırımlara maruz kalmamak için, 31.12.2020 tarihine (bu tarih dahil) kadar mali mühürlerini temin etmek üzere Kamu Sertifikasyon Merkezine başvurmaları ve başvuru evrakı ile ödeme belgesinin bir örneğini “Gelir İdaresi Başkanlığı, Uygulama ve Veri Yönetimi Daire Başkanlığı (III), Elektronik Belge ve Defter Uygulamaları Müdürlüğü”ne hitaben yazacakları bir dilekçe ile birlikte iadeli taahhütlü posta yoluyla “Gelir İdaresi Başkanlığı Ek Hizmet Binası Zübeyde Hanım Mah. Etlik Cad. No: 16 06110 Dışkapı / ANKARA” adresine göndermeleri gerekmektedir.

 

Mali mühürlerinin teminini müteakiben de http://www.edefter.gov.tr/edefterbasvuru.html adresinden elektronik ortamda “e-Defter Uygulamasına Başlangıç Tarihi”ni 01.01.2021 seçmek suretiyle, başvuru işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir.

 

Söz konusu duyuruya ulaşmak için tıklayınız.

 

E-Defter Başvurusu İçin tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi