×

Turizm Payı Beyannamesine İlişkin GİB Duyuruları Yayımlandı.

 

Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi üzerinden (https://ebeyanname.gib.gov.tr/index.html) yapılan 04.11.2019 ve 01.11.2019 tarihli duyurularda, Turizm Payı Beyannamesinin uygulamaya açıldığı ve Beyanname Düzenleme Programının (BDP) indirilerek yeniden kurulması gerektiği belirtilmektedir.

 

Söz konusu duyurular aşağıdaki gibidir.

 

04.11.2019-TURİZM PAYI BEYANNAMESİ HAKKINDA DUYURU;

 

11/7/2019 tarihli ve 7183 sayılı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Hakkındaki Kanunun 6 ncı maddesine dayanılarak hazırlanan Turizm Payı Beyannamesi uygulamaya açılmış olup, bu beyannameyi vermesi gereken mükelleflerin güncel Beyanname Düzenleme Programını (BDP) bilgisayarlarına indirip yeniden yüklemeleri gerekmektedir.

 

Turizm Payı Beyannamesi vermesi gereken mükellefler, mükellefiyet açılışı için İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden Turizm Payı Mükellefiyeti Açılış Dilekçesi doldurmak suretiyle veya Gelir ve Kurumlar vergisi yönünden bağlı bulundukları vergi dairelerine (Adi ortaklıklar için KDV yönünden) dilekçe ile müracaatta bulunabilirler.

 

YAZILIM FİRMALARININ DİKKATİNE !

 

01.11.2019 TARİHİNDEN İTİBAREN ALINMAYA BAŞLANACAK OLAN "TURİZM PAYI KATILIM BEYANNAMESİ" YAZILIMI HAKKINDA DUYURU;

 

Bilindiği üzere, 11/7/2019 tarihli ve 7183 sayılı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Hakkında Kanunun 6 ncı maddesine dayanılarak hazırlanan turizm payı beyannamesinin program yazılımı hazırlanmış olup, 01.11.2019 tarihinde Beyanname Düzenleme Programı (BDP) güncellenecektir. (BDP)'ye ait xsd dosyalarına 25.10.2019 (bugün) tarihinden itibaren buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Lütfen Yazılımınızı xsd'ye uygun olarak düzenleyiniz.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi