×

Temel Fatura Olarak Düzenlenen E-Faturaların İptal Edilebilmesine İmkan Veren “E-Fatura İptal Portalı” Oluşturulmasına İlişkin Gib Duyusu Yayımlandı.

Numara           : 2019 / 64

Tarih               : 7 Mart 2019

 

05.03.2019 tarihinde Temel Fatura Olarak Düzenlenen E-Faturaların İptal Edilebilmesine İmkan Veren “E-Fatura İptal Portalı” Oluşturulmasına İlişkin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından duyuru yayımlanmıştır.

 

Temel fatura olarak düzenlenen e-Faturalara sistem üzerinden itiraz (red yanıtı) edilememekte ancak harici itiraz yolları ile itiraz edilebilmekteydi. 

 

Gelir İdaresi Başkanlığınca oluşturulan e-Fatura İptal Portali aracılığı ile; bundan sonra, sistem üzerinden muhatabına iletilen e-fatura için kabul veya red yanıtı verilebilecektir.

 

Söz konusu duyuru aşağıdaki gibidir;

 

e-Fatura uygulamasında “Temel Fatura” senaryosunda düzenlenen ancak e-Fatura uygulamasına ilişkin sistem üzerinden Kabul veya Red yanıtı dönülemeyen e-Faturaların, elektronik ortamda iptal talebinin e-Faturanın düzenleyicisi tarafından oluşturulması ve iptal taleplerinin elektronik ortamda muhatabı alıcıları tarafından onaylanmasını sağlamak amacıyla, Gelir İdaresi Başkanlığınca “e-Fatura İptal Portalı” mükelleflerimizin kullanımına sunulmuştur. 

 

 

Önemle Duyurulur.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi