×

İşverenlere Tahakkuk ve Tahsilat Sürelerine İlişkin Elektronik Posta Gönderilmesi Hakkında SGK Genel Yazısı Yayımlandı.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu, Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü tarafından 08.10.2019 tarih ve E.15121183 sayılı Genel yazısı yayımlanmıştır.

 

Genel yazı ile; 5510/91-1 inci fıkraya göre yapılacak erteleme işlemleri ile tahakkuk ve tahsilat sürelerine ilişkin e- posta gönderilmesine yönelik program çalışmaları hakkında bilgi verilmiştir.

 

Buna göre; işverenlerin (KKÇ (Kanun kapsamından çıkarılmış) ve İZ olmuş işyerlerinin haricinde) belge verme süreleri ile tahakkuk eden prim borçlarının yasal sürelerini geçirmemeleri amacıyla Kurumda kayıtlı e-Posta adreslerine İl Müdürlüklerince elektronik posta yoluyla uyarı mesajı gönderilmesine ilişkin program çalışmaları tamamlanarak İşveren intra sisteminde “Genel Parametreler başlığının altına “İŞVEREN E-POSTA BİLDİRİMİ” menüsü eklenmek suretiyle işletime açılmış bulunmaktadır.

 

Söz konusu program vasıtasıyla, tahakkuk ve tahsilata ilişkin e-posta talepleri özel ve resmi işyerleri yönüyle ayrı ayrı sisteme kaydedilecek ve elektronik postalar talimat tarihinden bir önceki gün ilgili sosyal güvenlik merkezinde bulunan ve işyeri tescil sisteminde e-Posta adresi dolu olan işverenlere sistem tarafından otomatik olarak gönderilecektir. e-Posta adresi boş olan işverenlerden talep edenler olması halinde ise konuyla ilgili işyeri tescil ekranlarında gerekli güncelleme işlemlerinin yapılması gerekmektedir.

 

Talep girişlerini müteakip, Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannameleri ve Tahakkuk eden prim borçları ile ilgili olarak bir e-Posta, işverenlerin işyeri tescil sisteminde kayıtlı e-Posta adreslerine gönderilecektir.

 

Diğer taraftan, elektronik posta ile yapılan bilgilendirme işlemlerinin işverenlerin sistemde kayıtlı telefon numaralarına kısa mesaj (SMS) ile gönderilmesine olanak sağlayacak altyapı çalışmaları da devam etmekte olup, tamamlanmasını müteakip işletime alınacaktır.

 

Ayrıca 5510 sayılı Kanunun 91. maddesinin birinci fıkrası kapsamındaki borç ertelemelerin işlemlerinin, işveren intra programında mevcut “İşveren/Terkin ve Ertelemeler” menüleri seçilmek suretiyle erişilen “Borç Erteleme İşlemleri” ekranı vasıtasıyla, yapılması gerekmektedir.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi