×

Defter Beyan Sistemi Mali Bilgilerim Bölümüne Yeni Eklemeler Yapılması Hakkında Duyuru Yayımlandı.

 

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ilgili web sitesinde (www.defterbeyan.gov.tr) 27.05.2019 tarihinde Defter Beyan Sistemi Mali Bilgilerim Bölümüne Yeni Eklemeler Yapılması Hakkında Duyuru Yayımlanmıştır.

 

Defter Beyan Sisteminde Mali Bilgilerim bölümüne Kira Geliri, Kesinti, Ücret, Gayrimenkul Satışı ve Sigorta bilgileri eklenmiştir.

 

Defter Beyan Sistemi Mobil uygulamalarında Mali Bilgilerim bölümüne eklenen Kira Geliri, Kesinti, Ücret, Gayrimenul Satışı ve Sigorta Bilgilerinin oda ve Mali Müşavirler tarafından görülebilmesi için Mükellef tarafından defter Beyan Sistemine girilerek Mali Bilgilerim bölümünden yetkilendirme (izin verme) işleminin de yapılması gerekmektedir.

 

Söz konusu duyuru aşağıdaki gibidir.

 

Defter-Beyan Sistemi mobil uygulamalarında “Mali Bilgilerim” bölümüne “Kira Geliri”, “Kesinti”, “Ücret”, “Gayrimenkul Satışı” ve “Sigorta” bilgileri eklenmiştir. Söz konusu bilgilerin sözleşme imzalanan mali müşavir/meslek odası tarafından görülebilmesi için mükelleflerin Sisteme giriş yaparak “Mali Bilgilerim” kısmından izin vermesi (yetkilendirme yapması) gerekmektedir.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi