×

Yurt İçi Ve Yurt Dışı Varlıkların Ekonomiye Kazandırılmasına İlişkin 3 Seri No.lu 7143 Sayılı Kanun Genel Tebliği Yayımlandı.

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun’la ilgili 3 seri No.lu Genel Tebliğ 04.07.2018 tarihli ve 30468 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

 

Tebliğ ile; 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunun 10. maddesinin onüçüncü fıkrası ile düzenlenen Yurt İçi Ve Yurt Dışı Varlıkların Ekonomiye Kazandırılmasına ilişkin hükümlerinin uygulamasına yönelik usul ve esaslar belirlenmiştir.

 

Buna göre;

 

a) Gerçek ve tüzel kişilerin yurt dışında bulunan para, döviz, altın, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının yurda getirilerek milli ekonomiye kazandırılmasına,

 

 b) Yurt içinde bulunan ancak gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin kanuni defter kayıtlarında yer almayan para, döviz, altın, menkul kıymetler, diğer sermaye piyasası araçları ve taşınmazların vergi dairesine beyan edilerek kanuni defter kayıtlarına alınabilmesine,

 

 c) Yurt dışından elde edilen bazı kazançların gelir veya kurumlar vergisinden istisna edilmesine

 

ilişkin açıklamalar yapılmış bulunmaktadır.

 

Söz konusu Tebliğ için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi