×

Yurt Dışından Getirilen Cep Telefonunun Kaydı İçin Ödenen Harç Tutarının Artırılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı Yayımlandı.

320 Sayılı ” Yolcu Beraberinde Getirilen Telefon Kullanım Harcı Tutarının Yeniden Belirlenmesine Dair Karar ”  Cumhurbaşkanı Kararı, 09.11.2018 tarihli ve 30590 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

 

Bilindiği üzere Elektronik kimlik bilgisini haiz ve yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefonların 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı (8) sayılı tarifenin “VIII’’ başlıklı bölümünün (1) numaralı fıkrasına göre maktu harcının ödenerek kayıt altına alınması gerekmektedir.

 

Kararla; Türk vatandaşların yurt dışından yanlarında getirdikleri cep telefonları için ödenecek harç ücretinde değişiklik yapılmıştır.

 

Buna göre; 2017 yılında 149.20-TL olan, 2018’de 170.70- TL olarak yenilenmiş maktu harç tutarı, 500-TL olarak yeniden belirlenmiştir.

 

T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişiler, yurtdışından getirdikleri telefonlarını yurtdışı dönüşü 120 gün içinde (bir pasaporta iki yılda bir kez) tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak ve gerekli bilgileri doldurarak kayıt işlemi gerçekleştirebilmektedir.

 

E-devlet üzerinden işlemde bulunmasına izin verilmeyen kişiler (yabancı uyruklular) işletmecilerin Abone Kayıt Merkezleri'ne başvuru yaparak kayıt işlemini yaptırabilecektir.

 

Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir.

 

Söz konusu karara ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi