×

Yatırım Teşvik Uygulama Tebliğinde (Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ) Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ Yayımlandı.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2012/1)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2018/1) ” 01.06.2018 tarihli ve 30438 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

 

Tebliğle, 2012/1 no.lu Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğde yapılan değişiklikler aşağıdaki gibidir;

 

  • Tamamlama vizesi yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın işletmeye geçiş tarihinden itibaren beş yıllık süreyi doldurmamış yatırımların bütün olarak devrinde teşvik belgesi üzerinde unvan değişikliği yapılması zorunlu hale getirilmiştir.

 

  • Organize sanayi bölgelerinde yapılacak teşvik belgesi müracaatlarında yatırımlar için bölgeden alınacak tahsis yazısının ibrazı şartı, Kararın alt bölge desteğinden yararlanacak yatırımlara ilişkin 18. Maddesine göre bu destekten yararlanmak için organize sanayi bölgelerinde yapılması gereken yatırımlara münhasır kılınmıştır. Bu madde kapsamına girmeyen yatırımlarda teşvik başvurusu aşamasında tahsis yazısı şartı aranmayacaktır.

 

  • Daha önceki kararlara istinaden düzenlenen teşvik belgeleri de dahil olmak üzere, yatırım teşvik tamamlama vizesi için talep edilmesi halinde tebliğdeki örneğe uygun olarak hazırlanan YMM raporunun ibrazı halinde Ek-5 formundaki bazı belgeler (Yatırım takip formu, Makine ve teçhizata ilişkin fatura ve gümrük beyanname fotokopileri, Kur farkı ve faiz giderlerine ilişkin YMM raporu, İthal, yerli, bina-inşaat ve diğer harcama listeleri ile Kredi kullanımına ilişkin taahhütname) istenmeyecektir.

 

Tebliğ, yayımı tarihi olan 01.06.2018 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir.

 

 

Söz konusu tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

 

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi