×

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Yayımlandı.

"Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" 22.02.2018 tarihli ve 30340 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.

 

Bilindiği üzere "Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği" 10.08.2016 tarihli ve 29797 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Bu yönetmelikte söz konusu yönetmelikte bazı değişiklikler yapılmıştır. 

 

Yapılan değişiklikler kısaca aşağıdaki gibidir;

 

Yönetmeliğin 3.ü maddesinin birinci fıkrasının (u) bendindeki Proje bitirme belgesinin tanımında değişiklik yapılarak proje bitirme belgesinin Genel Müdürlük tarafından da elektronik ortamda onaylanması şartı getirilmiştir.

 

Aynı madde ile yönetmeliğe Proje kabul belgesi ve Temel Bilimler kavramları eklenmiştir.

 

Proje kabul belgesi düzenlenmesi yönetici şirketin görev ve sorumlulukları kapsamına alınmış olup, Proje bitirme belgesi düzenlenmesi sorumluluğu ise eklenmiş olan alt bentlerle ilave şartlara bağlanmıştır.

 

Ayrıca, (k) bendine eklenen 7 numaralı alt bent ile girişimcilere Genel Müdürlük tarafından elektronik ortamda proje kodu verilmiş proje kabul belgesi düzenlenmesi şartı da getirilmiştir.

 

Teknolojik ürün yatırımı yapan başvuru sahibinin yazılı olarak yönetici şirkete vermesi gereken teknolojik ürün yatırım başvurusu için oluşturduğu Teknolojik Ürün Tanımlama Belgesini ve buna yönelik hazırlanmış Yatırım Fizibilite Raporunu elektronik ortamda verme imkanı verilmiştir.

 

Temel bilimler alanında (matematik, fizik, kimya, biyoloji) en az lisans derecesine sahip Ar-Ge personeli istihdam eden Teknoloji Geliştirme Bölgesi firmalarının, bu personelin her birine ödedikleri aylık ücretin o yıl için uygulanan asgari ücretin aylık brüt tutarı kadarlık kısmı iki yıl süreyle, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanacağı açıklanan destek “Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği”ne de eklenerek ilgili Yönetmelik’in 35. maddesine eklenen 35/A maddesiyle Temel Bilimler Desteği bazı şartlara bağlanmıştır.

 

Yönetmelik yayımı tarihi olan 22.02.2018 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir.

 

Söz konusu yönetmeliğe ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi