×

Sigara ve Nargile gibi Bazı Tütünlü Mamullerde Özel Tüketim Vergisi Oran ve Tutarlarında Değişiklik Yapan Bakanlar Kurulu Kararı Yayımlandı.

27/6/2018 tarihli ve 2018/111999 sayılı “Bazı Mallara Uygulanan Özel Tüketim Vergisi Oran ve Tutarlarının Yeniden Tespit Edilmesi Hakkında Karar” 30.06.2018 tarih ve 30464 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

 

Karar ile, 760 Sayılı ÖTV Kanununa ekli III sayılı listenin (B) cetvelinde yer alan sigara ve tütün mamullerinin vergi oranlarında ve maktu vergi tutarları yeniden belirlenerek tütün ürünlerinin vergilendirilmesinde politika değişikliği yapılmıştır.

 

Buna göre; sigara ve nargile gibi tütün ürünlerinde uygulanan üç ayrı vergi türünde ÖTV oranları yeniden belirlenmiş, iki vergi türünde oranlar artırılmış, bir vergi türünde ise düşürülmüştür.

 

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nun 12. maddesi uyarınca, bazı malların özel tüketim vergisi oran ve tutanlarının yeniden tespit edilmesi amacıyla hazırlanan Karar ile 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu'na ekli III sayılı listenin "B" cetvelinde yer alan sigara ve nargile gibi tütün ürünlerinin vergi oranları ile asgari maktu ve maktu vergi tutarları yeniden belirlenmiştir.

 

Karara göre, Kanunun 12. maddesinin 3 numaralı fıkrası hükmü, vergi oranları yeniden tespit edilen mallar hakkında, Temmuz-Aralık 2018 dönemi ile Ocak-Haziran 2019 döneminde uygulanmayacaktır.

 

Karar 30.06.2018 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir.

 

Söz konusu Bakanlar Kurulu Kararına ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi