×

7143 Sayılı Yasa İle Yurt Dışından Elde Edilen Kazançlara Uygulanacak İstisnadan Yararlanma Süresinin Uzatılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı Yayımlandı.

48 Sayılı ” 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunun 10 uncu Maddesinin Onüçüncü Fıkrasının (h) Bendinde Yer Alan Sürelerin, Bitim Tarihinden İtibaren 6 Ay Uzatılmasına Dair Karar ”  Cumhurbaşkanı Kararı, 31.08.2018 tarihli ve 30521 sayılı Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

 

Kararla; 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’un 10. maddesinin Onüçüncü Fıkrasının (h) Bendinde yer alan yurt dışından elde edilen bazı kazançların gelir veya kurumlar vergisinden istisna edilmesine ilişkin haktan yararlanmaları için öngörülmüş olan süreler 6 ay uzatılmıştır.

 

Buna göre; 30.04.2019 (bu tarih dahil, eskisi 31.10.2018 idi) tarihine kadar elde edilenler de dahil olmak üzere;

 

Kanuni ve iş merkezi Türkiye’de bulunmayan kurumlara ilişkin iştirak hisselerinin yurt dışında satışından doğan kazançlar,

 

Kanuni ve iş merkezi Türkiye’de bulunmayan kurumlardan elde edilen iştirak kazançları,

 

Yurt dışında bulunan işyeri veya daimi temsilci aracılığıyla elde edilen ticari kazançlar

 

gelir veya kurumlar vergisinden istisna edilmiştir.

 

Kanuni ve iş merkezi Türkiye’de bulunmayan kurumların tasfiyesinden doğan ve 30.06.2019 (bu tarih dahil 31.12.2018) tarihine kadar Türkiye’ye transfer edilen kazançlar da gelir ve kurumlar vergisinden istisna edilecektir.

 

İstisna uygulamasından, bu kazançlarını Türkiye’ye transfer etmeleri şartıyla, Türkiye'de tam mükellef olan gerçek kişiler ve kurumlar (serbest bölgelerde faaliyet gösteren mükellefler dahil) yararlanabileceklerdir.

 

Konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun Genel Tebliğinden (Seri No: 3) ulaşabilirsiniz.

 

Söz konusu karara ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi