×

2018 yılında Sigorta Primine Tabi Tutulmayacak Yemek, Aile ve Çocuk Yardımı Tutarları Belirlenmiştir.

2018 yılı Asgari ücretin açıklanmasıyla Sigorta Primine Tabi Tutulmayacak Yemek, Aile ve Çocuk Yardımı Tutarları Belirlenmiştir.

 

Buna göre; Prime tabi tutulmayacak yemek parası, çocuk yardımı ile aile yardımı tutarları aşağıdaki gibidir;

 

Dönem

Aylık Asgari Ücret

Yemek Parası-Günlük

Çocuk Yardımı 

Aile Yardımı

01.01.2018-31.12.2018

           2.029,50   

                  4,06   

           40,59   

            202,95   

 

 

Yemek Parası

 

Sigortalılara yemek parası adı altında yapılan ödemelerin işyerinde veya müştemilatında yemek verilmemesi şartıyla fiilen çalışılan gün sayısı dikkate alınarak 16 yaşından büyükler için her yıl belirlenen günlük asgari ücretin %6’sının yemek verilecek olan gün sayısı ile çarpılması sonucunda bulunacak miktar aylık sigorta primine esas kazançların hesaplanmasında dikkate alınmayacak, aşan kısmı prime tabi tutulacaktır.

 

 

Çocuk Yardımı

 

Sigortalıya çocuk zammı adı altında yapılan ödemelerden iki çocuğa kadar (iki çocuk dahil) çocuk başına her yıl 16 yaşından büyükler için belirlenen aylık asgari ücretin %2’si oranındaki tutarı aylık sigorta primine esas kazançların hesaplanmasında dikkate alınmayacak, aşan kısmı prime tabi tutulacaktır.

 

 

Aile Yardımı

 

Sigortalılara aile zammı adı altında yapılacak ödemelerin 16 yaşından büyükler için her yıl belirlenen aylık asgari ücretin %10’u oranındaki tutarı aylık sigorta primine esas kazançların hesaplanmasında dikkate alınmayacak, aşan kısmı prime tabi tutulacaktır.

 

 

Saygılarımızla.

 

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi