×

VUK 479 GT ile 7.000 TL Üzerinde Olup Tevsik Zorunluluğu kapsamında olan bazı Tahsilat ve Ödemelerin Kapsamı Daraltıldı.

479 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği 01.04.2017 tarihli ve 30025 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

 

24.12.2015 tarih ve 29572 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan  459 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde; vergi kanunlarının vergiyi bağladıkları olayı, belli kurumların kayıt ve belgeleri yardımıyla tespit etmek ve böylece kayıt dışılığı önlemek amacı doğrultusunda tahsilat ve ödemelerde tevsik zorunluluğu getirilmesi ile ilgili bir takım açıklama ve düzenlemelerde bulunulmuş, tahsilat ve ödemelerde tevsik zorunluluğuna ilişkin limit 01/01/2016 tarihinden itibaren 7.000 Türk Lirasına düşürülmüş ve konuya ilişkin olarak bugüne kadar yayımlanmış tebliğler bir bütün olarak ele alınarak tevsik zorunluluğu kapsamında olan ve olmayan tahsilat ve ödemeler tek tebliğ olarak düzenlenmiştir.

 

479 Sıra No’lu Tebliğle 459 ile Sıra No’lu Tebliğin “4.2. Kapsamda Olmayan Tahsilat ve Ödemeler” başlıklı bölümüne (f) bendinden sonra gelmek üzere (g) bendi bent eklenmiştir.

 

Buna göre; Gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçiler tarafından; 11/3/2010 tarihli ve 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun  hükümlerine göre kurulmuş olan toptancı hallerinde faaliyet gösteren tüccar, üretici, üretici örgütleri ve komisyonculara yapılan sebze ve meyve, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, su ve su ürünleri, bal ve yumurta gibi diğer gıda maddeleri, kesme çiçek ve süs bitkileri satışları ile söz konusu yerler dışında yapılmakla birlikte anılan Kanunun 4. maddesi kapsamında bildirime tabi tutulmuş satışlara ilişkin tahsilat ve ödemeler 7. 000-TL’nin üzerinde olmakla birlikte tevsik zorunluluğu kapsamında olmayan tahsilat ve ödemeler olarak düzenlenmiştir.

 

Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir.

 

Söz konusu tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi