×

Tahsilat ve Ödemelerde Tevsik zorunluluğu ile İlgili Tebliğde (459 Seri Nolu VUK GT’) Değişiklik Yapıldı.

“459 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” (Seri No: 480) 09.06.2017 tarihli ve 30091 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

 

Tebliğ ile; tahsilat ve ödemelerde tevsik zorunluluğu getirilmesine ilişkin açıklamaların yapıldığı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 459)’nin “4.1. Kapsam ve Tutar” başlıklı bölümünün sonuna bir paragraf eklenmiştir.

 

Buna göre; araç kiralama faaliyeti ile uğraşanların vermiş oldukları motorlu kara taşıtı ve motorlu kara aracı kiralama hizmetlerine ilişkin tahsilat ve ödemelerin tutarına bakmaksızın (7.000 TL hadle sınırlı kalınmaksızın) aracı finansal kurumlar tarafından düzenlenen belgeler ile tevsik edilmesi zorunlu hale getirilmiştir.

 

Aynı Tebliğ'in "4.2 Kapsamda Olmayan Tahsilat ve Ödemeler" başlıklı bölümüne (g) bendinden sonra eklenen bent ile; gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçilere ait ürünlerin, ticaret borsalarına tescil ettirilerek gerçekleşen satışlarında tahsilat ve ödemelerin aracı finansal kurumlar tarafından düzenlenen belgeler ile tevsik edilmesi zorunluluğu kapsamından çıkartılmıştır.

 

Söz konusu Tebliğ'in birinci maddesi (araç kiralama ile ilgili) 01.07.2017 tarihinde, diğer maddeleri (zirai ürünlerin ticaret borsalarına tescil ettirilerek satışıyla ilgili) ise yayımı tarihinde (09.06.2017) yürürlüğe girecektir.

 

Söz konusu tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi