×

Serbest Bölgelerle Dövizle Ödeme Zorunluluğunu Kaldıran Bakanlar Kurulu Kararı Yayımlandı.

“Serbest Bölgelerde Türk Lirası ile Yapılabilecek Ödemeler Hakkında Karar” 11.05.2017 tarihli, 30063 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

 

Karara göre; Serbest bölgeler ile diğer ülkeler arasındaki ticarete ilişkin ödemelerin Türk Lirası ile de yapılabileceği, bunun dışındaki işlemlerde ödemelerin Türk Lirası ile yapılması zorunluğu getirilmiştir. 

 

Buna göre; kira, ruhsat, izin belgeleri ile işleticiler tarafından sağlanan hizmet ve faaliyetlere ilişkin tarife ve ücretler Türk Lirası üzerinden belirlenerek ödenecektir. 

 

Tarifelerin Türk Lirası olarak belirlenmesine ilişkin işlemler kararın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde tamamlanacaktır.

 

Serbest bölgelerde Türk Lirası ile yapılacak işlemlere ilişkin usul ve esaslar ayrıca Ekonomi Bakanlığı tarafından belirlenecektir.

 

Bu Bakanlar Kurulu Kararı ile birlikte, 16 Ağustos 1985 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan 85/9801 sayılı “Serbest Bölgelerde Türk Lirasıyla Yapılabilecek Ödemelere Dair Karar” yürürlükten kaldırılmıştır.

 

Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir.

 

Söz konusu karara ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi