×

Anonim ve Limited Şirket Kuruluş ve Sermaye Artırımlarında ödenen Rekabet Kurumu payının ödenmesine İlişkin Tebliğ yayımlandı.

2017/4 Seri No.lu ”4054 Sayılı Kanun Uyarınca Anonim Ve Limited Şirketlerin Yapacakları Ödemelere İlişkin Tebliğ” 31.03.2017 tarihli ve 30024 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. 

 

Tebliğde, 7/12/1994 tarihli ve 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun 39. maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi uyarınca yapılacak olan ödemelerin esasları açıklanmaktadır.

 

Bilindiği üzere; 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 39/c maddesine göre, yeni kurulan ve sermaye artıran (Sermayenin nakit olarak artırılması, ferdi işletmenin veya 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 136 ncı maddesine göre şirketlerin devralınmasından dolayı sermayenin artırılması, ayın nev’inden sermaye konulması ve her türlü iç kaynağın sermayeye eklenmesi suretiyle yapılacak sermaye artırımını ) limited ve anonim şirket statüsündeki ortaklıkların kuruluş sermayelerinin veya sermayenin artan kısmının onbinde dördünü Rekabet Kurumu’nun Halk Bankası Ankara Kurumsal Şubesi 80000011 numaralı hesabına ödemeleri gerekmektedir

 

Sadece Halkbank’ın belirtilen hesabına ve nakit yatırım yoluyla yatırılabilen rekabet kurumu payı uygulamada sıkıntılar meydana getirmekteydi. 

 

Bu tebliğde getirilen düzenlemeye göre; kurum ile bankalar arasında yapılacak protokolle ilgili tahsilat birimi sadece Halkbank olmaktan çıkartılarak başka bankalara da bu yetki devredilecektir.

 

Bu hususta yapılacak protokoller kurum tarafından ayrıca duyurulacaktır.

 

Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir.

 

Söz konusu tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi