×

694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Adalet Bakanlığı’na Milli Savunma Ve İç Güvenlik İhtiyacı İçin Yapılacak Bazı Teslimler Kdv’den İstisna Edildi.

687 Sıra No.lu Kanun Hükmünde Kararname 25.08.2017 tarihli ve 30135 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

 

Kararname ile; Adalet Bakanlığı’na milli savunma ve iç güvenlik ihtiyacı için yapılacak bazı teslimler kdv’den istisna edilmiştir.

 

Kararname ’nin 83. maddesi ile Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 13. Maddesinin birinci fıkrasının (f) bendine “Milli Savunma Bakanlığı” ibaresinden sonra gelmek üzere “Adalet Bakanlığı” ibaresi eklenmiştir.

 

Buna göre; Adalet Bakanlığı’na milli savunma ve iç güvenlik ihtiyaçları için uçak, helikopter, gemi, denizaltı, tank, panzer, zırhlı personel taşıyıcı, roket, füze ve benzeri araçlar, silah, mühimmat, silah malzeme, teçhizat ve sistemleri ile bunların araştırma-geliştirme, yazılım, üretim, montaj, yedek parça, bakım-onarım ve modernizasyonuna ilişkin olarak yapılan teslim ve hizmetler ve bu teslim ve hizmetleri gerçekleştirenlere bu kapsamda yapılacak olan, miktarı ve nitelikleri Adalet Bakanlığı’nca onaylanan teslim ve hizmetler katma değer vergisinden istisna edilmiştir.

 

Kararname yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir.

 

Söz konusu kararnameye ulaşmak için tıklayınız.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi