×

SGK Tarafından İşverene 100-TL’lik Prim Desteği İle İlgili Genelge Yayımlandı.

6661 sayılı Kanun’la, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na eklenen geçici 68'inci maddede haklarında uzun vadeli sigorta kolu hükümleri uygulanan sigortalılardan​ dolayı işverenlere 2016/Ocak ila 2016/Aralık aylarına münhasır olmak üzere, Hazine desteği verilmesine imkan sağlanmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü tarafından ​​yayımlanan 05.02.2016 tarihli SGK duyurusu ile asgari ücret desteği ile ilgili açıklamalar yapılmıştır. Söz konusu duyuruya göre;

Asgari ücret desteğinden yararlanmak için işverenlerden başvuru şartı aranmayacak olup, usul ve esası genelgede açıklanacak olan şartları taşıyan işverenler, Kanun hükümlerinden herhangi bir işlem yapmaksızın yararlanacaklardır.

Verilecek destek tutarı takip eden ayda tahakkuk edecek prim borçlarına mahsup edileceğinden, 2016/Ocak ayında çalıştırılan sigortalılardan dolayı verilecek olan Hazine desteği de 2016/Şubat ayına ilişkin prim borçlarından mahsup edilecektir. Dolayısıyla mahsuplaşma işlemi 2016/Mart ayında yapılacaktır.

Konuyla ilgili uygulamanın usul ve esasları hazırlanmış ancak Kanun'da belirtilen ilgili kamu kuruluşlarının görüşleri alındıktan sonra yayımlanacaktır. Dolayısıyla 2016/Ocak ayına ait aylık prim ve hizmet belgelerinin verilmesi ve primlerin ödenme şeklinde herhangi bir değişiklik olmayacağından, 2016/Ocak ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerinin verilmesi ve primlerin ödenmesi ile ilgili işlemler mevcut uygulamalar çerçevesinde yapılacaktır.

İlgili genelgeye bu linkten ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla.

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi