×

Sanayi Sicil Belgesi Olanlar İçin “Yıllık İşletme Cetvellerinin ” Son Verilme Tarihi : 30/04/2018.

Sanayi Sicil Sistemine dahil olarak Sanayi Sicil Belgesi sahibi olan işletmeler, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 5. maddesi gereği bir önceki yıla ait bilgileri içeren Yıllık İşletme Cetvelleri’ni her yılın ilk dört ayı içerisinde; 1 OCAK-30 NİSAN 2018 tarihleri arasında bildirim mecburiyetleri bulunmaktadır. 

 

Yıllık İşletme Cetveli, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ; https://sanayisicil.sanayi.gov.tr Internet adresinden veya https://www.sanayi.gov.tr/ Internet adresinde “E-Hizmetler” menüsü içinde “Sanayi Sicil Bilgi Sistemi” başlıklı bölümden elektronik ortamdan verilmesi gerekmektedir. 

 

25.10.2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Sanayi Sicil Tebliği’nin başlıklı 11. maddesi aşağıdaki gibidir: 

 

“Madde 11: Yıllık işletme cetveli verilmesi 

 

  1. Yıllık işletme cetveli, e-Devlet kapısı veya Bakanlık web sayfası Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda verilir. 
  2. İşletme tarafından elektronik ortamda verilen yıllık işletme cetveli bilgileri İl Müdürlüğü tarafından incelenir ve onaylanır.

(3) Sanayi Sicil Bilgi Sisteminden kaynaklanabilecek zorunlu hallerde, taahhütlü posta, kargo ve kurye firmaları yoluyla ya da yazılı olarak gönderilen yıllık işletme cetvellerinin Sanayi Sicil Bilgi Sistemine girişi İl Müdürlüğü tarafından yapılır.”

 

Sanayi Siciline kayıtlı bulunan işletmelerin bahsedilen yükümlülüğü yasal süresi içinde yerine getirmemeleri halinde uygulanacak olan İdari Para Cezası (2018 yılı için) 1.046,00-TL olup, işletmelerin cezai durum ile karşılaşmamaları için 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar 2017 Yılı “Yıllık İşletme Cetveli” bildirimini vermeleri gerekir.

https://sanayisicil.sanayi.gov.tr/App_Pages/KullaniciIslemleri/Login.aspx

 

Sanayi Sicil Bilgi Sistemi

1. 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunun 2. Maddesi gereği, sanayi işletmelerinin üretim faaliyetlerine başladıktan sonra iki ay içinde Sanayi Sicil Bilgi Sistemi'ne kayıt olması zorunludur. Her üretim yapılan yerin ayrı ayrı kaydedilmesi gerekmektedir.

2. Sanayi Sicil Bilgi Sistemi'ne kayıt yapılan her işletme adına Sanayi Sicil Belgesi düzenlenir. Veriliş tarihi itibariyle Sanayi Sicil Belgesi iki yılda bir vize yapılır.

3. Kanunun 4. Maddesi gereği sanayi işletmelerinin faaliyetlerine son vermeleri, ara vermeleri, yeniden üretime başlaması  ve verilen bilgilerde değişiklik olması durumlarında bir ay içinde Bakanlığa (il Müdürlüğüne) bilgi verilmesi zorunludur.

4. Kanunun 5.maddesi gereği sanayi işletmeleri bir önceki yılla ilgili faaliyetlerinin yer aldığı yıllık işletme cetvellerini yılsonundan itibaren dört ay içinde Bakanlığa (il Müdürlüğüne) vermek zorundadırlar.

5. 2. ,4. ve 5. Maddede yer alan yükümlülükleri yerine getirmeyen sanayi işletmeleri hakkında kanunun 9. Maddesi uyarınca idari para cezası uygulanmaktadır.


6. Yanlış ya da eksik beyanda bulunanlara kanunun 7. Maddesi uyarınca idari para cezası uygulanmaktadır.

7. Yapılan denetimlerde firma adına düzenlenen Sanayi Sicil Belgesi görevli personele ibraz etmeyenlere idari para cezası uygulanacaktır.

 

Saygılarımızla.

 

Esas Bağımsız Denetim S. M. Mali Müşavirlik A. Ş.

 

"Güven, Kontrole Mani Değildir."Bize Ulaşın

Teklif Al

Vergi Takvimi